Skip to main content

Schroefinjectie

Het produceren van de schroefinjectiepaal is grondverdringend.

Daar waar trillingen, grondontspanning en geluidsoverlast absoluut ongewenst zijn, biedt de schroefinjectiepaal de oplossing. Het schroefinjectiesysteem is op vrijwel elke locatie inzetbaar.

Bij een beperkte werkhoogte verlengen we de buis met buissegmenten, door middel van schroefkoppelingen of lassen.

Wij kunnen met onze 2500 kraan en met onze 4500 kraan schroefinjectiewerkzaamheden uitvoeren. Voor een toelichting op de verschillende kranen verwijzen wij naar de materieelpagina.

Dit paaltype is vooral populair, omdat met relatief kleine funderingsmachines funderingspalen kunnen worden vervaardigd die zeer hoge paalbelastingen kunnen opnemen. Het systeem is bovendien geschikt voor alle gangbare paaldiameters.

Ook op bouwlocaties, waar bodemvervuiling een rol speelt is dit paaltype ideaal, er vindt immers geen gronduitvoer plaats.

Werking systeem

Het bijzondere aan dit funderingssysteem is de groutschil, deze vormt zich tijdens het schroeven om de stalenbuis. Dit zorgt ten eerste voor een verbrede paalvoet, hierdoor wordt de op te nemen paalbelasting vergroot. Een tweede voordeel is dat de groutschil zich om de volledige lengte van de paal vormt. Hierdoor wordt de paal extra versterkt en tegen corrosie van buitenaf beschermt. Eventueel kan de buis worden afgevuld met grout, waarna een wapeningskorf wordt geplaatst om een verbinding naar de funderingsbalk te maken en eventuele trekkrachten op te nemen. De zettingsarme paal die zeer hoge drukbelastingen opneemt, bewijst zich al jaren bij het funderen van onder andere elektriciteitsmasten, geluidschermen en bijvoorbeeld zware machinefunderingen.