Mortelschroefpaal

Mortelschroefpalen

 

     

Deze methode is geheel trillingsvrij,

In beperkteruimtes en/of bouwlocaties die moeilijk te bereiken zijn, instaleren wij met een kleine funderingsmachine mortelschroefpalen tot een diameter van 800mm! Deze machine die slechts door inklappen en uitschuiven, door smalle doorgangen heen kan met een breedte van maar 1,70! En in een keer een mortelschroefpaal van wel 11.00 meter kan produceren. Bij grotere paallengtes word de boor verlengd door middel van koppelen, juist door deze toepassing is het mogelijk om bijvoorbeeld funderingswerken die nu worden uitgevoerd met stalen buizen te vervangen door mortelschroefpalen.

Juist bij projecten waarbij trillingen en geluidsoverlast tot een minimum beperkt moeten blijven, bijvoorbeeld in oude stadscentra, bij ziekenhuizen, in en rondom oude woningen, is onze mortelschroefpaal een ideaal funderingssysteem. Door te variƫren met de hoogte van de makelaar kan tevens inpandig en onder hoogspanningsmasten gewerkt worden.

Bij de installatie van een mortelschroefpaal wordt een holle avegaar, die aan de onderzijde is afgedicht met een klep, rechtsom op de juiste vooraf bepaalde diepte geschroefd. De lengte en diameter van de paal kan eventueel in het werk aangepast worden.

Vervolgens wordt de holle avegaar volgepompt met beton en langzaam zonder te draaien omhoog getrokken. Daarna vult de ontstane paalschacht zich gelijkmatig met beton en wordt de paal afgestort. De vrijkomende grond wordt met een minikraan met maaiveld gelijk getrokken . Daarna wordt de wapening aangebracht en wordt de paal op hoogte afgewerkt.

Mortelschroefpalen zijn ook prima als trekpaal geschikt. Hiertoe dient de paal over de gehele lengte te worden voorzien van een eventueel gekoppelde staaf met een varierende diameter van 20 tot 40 millimeter.Een wapeningskorf over de gehele lengte van de paal is bij lange mortelschroefpalen praktisch onmogelijk. Met een centreerstaaf is dit op te vangen.

Onze mortelschroefpalen kunnen uitstekend worden toegepast als grondkerende wanden cq. palenwanden door deze met geringe tussenruimte of zelfs versnijdend te plaatsen. Daarnaast is onder schoor werken mogelijk. Op aanvraag kunnen wij u een rapportage toekomen met de boorgrafieken van de aangebrachte palen met het zogenaamde Fundie-systeem van Huisman Electrotechniek waardoor de machines met GPS en GPRS verbonden zijn met het internet.


Schroefmortelpaal